Újabb nehéz hétvége szakadt Michelisz Norbert vállára Zandvoortban, a WTCR futamán, hiszen már az első futam első körében furcsa balesetbe keveredett a magyar pilóta. Szintén a mezőny második feléből induló Yvan Mullernek koccant neki kétszer a belső ívről kifelé csúszva Michelisz, a második alkalommal már összeértek a kerekek és mindkét autó irányíthatatlan lett, ezt követően szalagkorlátba csapódtak.

Michelisz Norbert autója a korlát tetejére lökte Muller Hyundai-át, ami aztán féloldalasan állt meg. Szerencsére mindkét pilóta sértetlenül szállt ki az autóból. A mentés idejére hosszú ideig leállították a versenyt, kicserélték a szalagkorlátot is.

Yvan Muller az esettel kapcsolatban Michelisz Norbertet tette felelőssé, szerinte butaságot csinált a magyar pilóta: “Én a féken tapostam, látni is a féknyomaimat, de ő csak nyomott, nyomott, nyomott, amíg a szalagkorlátnak nem kent.”

Michelisz szerint nem szándékosan ütközött neki a francia pilótának, egyszerűen eltört a felfüggesztése az ütközéstől és már irányíthatatlanná vált az autója. A versenybírók azonban 10 rajthelyes büntetést róttak a magyar pilótára a hétfői, fordított rajtrácsos futamra.