Íme a Toyota Prius Plug-In, csak dögösebb kivitelben: a Subaru Crosstrek – a nálunk is forgalmazott XV városi crossover tengerentúli megfelelője – az év végétől hálózatról tölthető hibrid hajtáslánccal is kapható lesz Észak-Amerikában.

A modellnek volt már egy hibrid verziója, ám azt az idei modellév előtt törölték a programból; állítólag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Most azonban biztosra ment a Subaru, és a hibridspecialista Toyotától kérte el a PHEV hajtás receptjét. Pont ebben viszonylag a mezőny végén kullog a Toyota, de sebaj, a négyhengeres boxermotorral és egy vadonatúj erőátviteli egységgel összekapcsolt elektromos komponensek (no meg a mechanikus összkerékhajtás) olyan világelső fejlesztésnek számítanak, hogy az újdonságok iránt fogékony ügyfelek aligha fognak akadékoskodni emiatt.

Az év végétől kapható Subaru Crosstrek Hybrid egyedi megjelenést kap, az igazi ínyenceknek pedig az elvi síkon már most megvalósítható (rugalmas új padlólemez!), de csak a későbbiekre ütemezett tisztán elektromos modell hoz majd örömöt.

(Nyitóképükön még az elődmodell látható.)