Nehezen indul a WTCR-ben versenyző Michelisz Norbert versenyhétvégéje a legendás Nordschleifén. Két kiesőnek és egy előzésnek köszönhetően a nyolcadik helyről felküzdötte magát az ötödikig, a főfutamon azonban kétszer is kiszorították a magyar pilótát, végül a harmadik körben pontszerző helyet fogott, de sajnálatos módon Rob Huff-fal ütközött és kiesett.

A második futamon Yvan Muller már két kanyar után meglökte Micheliszt, ami miatt pozíciót vesztett, korábban viszont Esteban Guerrieri is hasonlóan tett, ami miatt kicsit rácsúszott a sóderágyra és a 14. helyig csúszott vissza. Ahonnan aztán Yann Ehrlacher technikai hibája miatt pontszerző helyre került, de Huff alatt lelassult a Volkswagen Golf. Ekkor Michelisz megpróbált beférni elé, de végül ütközés lett belőle. Huff beleállt a falba, Michelisz pedig a szalagkorlátnak csapódott.

A majdnem 21 kilométeres Nürburgringen Thed Björk aratott rajt-cél győzelmet, a második helyen Frédéric Vervisch végzett, továbbá Yvan Muller is dobogóra állhatott. Nem állt rajthoz a Zengő Motorsport pilótája, Szabó Zsolt Dávid, Nagy Norbert a 18. helyen végzett.

Az eddigi három futamhétvége alapján az élen Yvan Muller áll 137 pontjával, és a most nullázó Gabriele Tarquini visszaesett második helyre 118 ponttal, a 2017-es világbajnok Thed Björk 112 ponttal a harmadik helyre jött fel, mögötte pedig 102 ponttal ott van Michelisz Norbert is.