Mi a közös a Volkswagen Polóban, a Seat Ibizában és a Seat Aronában? Például a padlólemez: az MQB platform legkisebb, A0 verziója, ami modern és gazdaságos, így elvileg a közösködés csupa előnnyel jár az összes résztvevő modell számára.

Kivéve persze, hogy nem csak az erények, de a hibák is közösek – például az a súlyos probléma, amire a finn Tekniikan Maailma autós szakfolyóirat munkatársai fényt derítettek.

Éppen a Seat Aronával végeztek sávváltásos mérést, amikor az egyik hátsó biztonsági öv magától kioldott. A jelenséget később megismételték, és ugyanezt a hiányosságot tapasztalták a Volkswagen Polónál, illetve a Seat Ibizánál: az egyik övcsat szerencsétlen esetben kioldja a másikat.

biztons_gi_v_gif

A Seat kommunikációs igazgatója, Christian Stein a következőket válaszolta a lap megkeresésére: „A gyárban elvégzett elemzések során azonosítottuk a Tekniikan Maailma tesztjén előfordult meghibásodást. Már dolgozunk a lehetséges megoldásokon, és amint lehet, tájékoztatjuk a fejleményekről a nagyközönséget.”

A hibát bemutató videókért kattints ide!