Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autód (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Elszabadulhat a gyermekülés, senki nincs biztonságban 1

Britax-Römer DUALFIX gyermekülés
(Gyártás: 2017. november – 2018. március)
Az ülésváz mindkét rögzítő elemében hajszálrepedések fordulhatnak elő. Baleset esetén a gyerekülés váza leválhat a rögzítő alapról, és a gyermeknek, illetve az autóban utazó többi utasnak egyaránt súlyos sérüléseket okozhat. A termék nem felel meg az UN/ECE R44/04 szabványnak.

Elszabadulhat a gyermekülés, senki nincs biztonságban 2

Peugeot 208/ Citroën DS3
(Gyártás: 2017. június 22.)
Ezen az egy napon rosszul rögzítették a gyártásban az első tengelyt, ezért megszűnhet az első kerekek kormányozhatósága.

Elszabadulhat a gyermekülés, senki nincs biztonságban 3

Renault Scenic
(Átadás dátuma: 2016. március – június)
Az utólag vonóhoroggal felszerelt járműveknél az utánfutó világításának működését ellenőrző LED modul meghibásodása miatt előfordulhat, hogy megszűnik az utánfutó világítása.

Elszabadulhat a gyermekülés, senki nincs biztonságban 4

Polaris RZR XP 1000 / XP4 1000
(Gyártás: 2013. július – 2018. február)
A hangtompító esetleges megrepedése esetén a hőpajzs nem képes védelmet nyújtani a kiáramló, forró kipufogógázok ellen. Utóbbiak megolvaszthatják a közelükben lévő alkatrészeket, tűzveszélyt és személyi sérülést okozhatnak.