1971-ben mutatkozott be a Genfi Autószalonon a Lamborghini Miura, melyet sokan minden idők legelső szupersportkocsijának is tartanak. A Bertone által tervezett autó egy előszériás darab volt és csak pár éve nyerte vissza eredeti formáját. Amikor újra felbukkant a 4846-os alvázszámú darab, akkor már pirosra festették, de 2015-ben visszakerült a Lamborghini-hez, ahol az utolsó csavarig felújították és nem mellesleg visszanyerte eredeti színösszeállítását is. Ennek megfelelően a felnik ezüstök, ahogyan a küszöbök is, a karosszéria többi része zöldben pompázik, a belsőt sötét bézs bőr borítja.

Ennek a konkrét autónak állít emléket az alábbi Lamborghini Aventador SV is, mely meglepő módon nem a gyár ötlete volt, hanem egy vevő kívánsága szerint készült el az egyedi igényeket kielégítő Ad Personam programban. A színösszeállítás is hasonló, csupán a zöld lett kicsit élénkebb, a kabinban apró fém plakett jelzi, hogy különleges modellről van szó. Még az egyébként pőre karbon elemeket is lefényezték ahol szükség volt rá, hogy hűen hozza a Miura stílusát.

Övé a legstílusosabb Lamborghini Aventador SV 2

A Lamborghini Aventador SV az olasz sportkocsik között is előkelő helyet foglal el. 50 kilogrammal lett könnyebb az alapváltozatnál és számos aerodinamikai elem került fel rá, de ezzel természetesen nem elégedtek meg. A 6,5 literes, szívó V12-es motor 8400-as fordulatnál adja le 750 lovas teljesítményét, mellé 690 Nm nyoamtéka van. Az összkerekes Aventador SV 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, a vége pedig 350-nél van.