Új-Zéland a világ egyik legszebb országa – kár, hogy a mai gyerekek ebből semmit nem vesznek észre. Ez a szomorú, de globálisan érvényes megfigyelés indította útjára a helyi környezetvédelmi minisztérium és a Toyota New Zealand közös kezdeményezését.

Mivel a Z-generáció tagjainak egy szimpla kirándulás nem feltétlenül csábítóbb, mint egész nap számítógépezni vagy tabletezni, a program, amely a Kiwi Guardians (a kiwi Új-Zéland lakosainak beceneve, a Guardian pedig őrzőt jelent) nevet kapta, digitális platformon elérhető kihívásokat tálal a gyerekek elé. Jelenleg két tucat helyszínre látogathatnak el a családok, ahol a szimpla nézelődés helyett feladatokat kell megoldani a srácoknak, és ha sikerült, azt online igazolhatják vissza a szervezőknek, akik oklevéllel és medállal (azaz a közösségi oldalakon remekül megosztható értékekkel) jutalmazzák a teljesítményt.

Csúnyának tényleg nem neveznénk…

Nézni és csinálni való éppen Európában is akadna, a magunk részéről nem gördítenénk akadályokat akár a Toyota, akár mások (és pláne nem az illetékes hatóságok) útjába, ha ilyen kreatív módon próbálnák kirobbantani a virtuális világból a csemetéket.