Amit a fenti, gyári képen látunk, hivatalosan egy közelebbről nem azonosított modellújdonság a Lexustól, amely április 25-én, a Pekingi Autószalonon fog debütálni. Nem hivatalosan persze okosabbak is lehetünk: ugyanez a jellegzetes hűtőmaszk már a hét elején felbukkant a világhálón, ahol márkafórumok jól tájékozott tagjai az új generációs ES-ként azonosították a rejtélyes járművet.

Radikális orral érkezik a Lexus GS utóda 1

Az LS stílusjegyei jelennek meg az orron, extra részlet a hűtőmaszk hátrafutó két pálcája
(Kémfotó)

Az ES eddig csak Észak-Amerikában, Oroszországban és Kínában volt elérhető, a világ többi piacain a GS képviselte a márkát a luxuskategória alatti osztályban. Ennek azonban semmi értelme, a két modell csak zavarja egymást, ezért a Lexus úgy döntött, a modern, tágas és takarékos ES globálisan váltani fogja helykínálat dolgában rosszabbul álló fivérét.

Radikális orral érkezik a Lexus GS utóda 2

Tavaly őszi kémfotó a Lexus ES-ről. Konvencionálisabb, mint a kupélimuzinos LS szuperszedán.

Az ES tudomásunk szerint a Toyota Avalon padlólemezére, azaz a Toyota legmodernebb platformjára épül. A pontos műszaki adatokról még semmit nem tudni, ám mivel Lexusról van szó, garantálható a modern hibrid hajtáslánc, az esztétikai trükköket sem nélkülöző belső tér, a túlbonyolított infotainment rendszer és az előremutató vezetőtámogató rendszerek.