Egy pillanat alatt vált rémálommá egy családi ünnep Angliában, amikor a házigazdák egyik lányát, egy 25 éves édesanyát halálra gázolt saját autója. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy az autó kéziféke nem volt behúzva, a váltó pedig nem volt fokozatban, és mivel a ház előtti autóbeálló igen meredek volt, a kocsi gurulni kezdett hátrafelé.

A tavaly karácsonykor, december 23-án este bekövetkezett tragédia nyomozását a napokban zárta le a rendőrség. Miközben az egyértelmű, hogy a nő halálát az okozta, hogy beszorult az autója alá – a pontos ok a számos sérülés miatt nem volt megállapítható –, arra nem sikerült rájönni, hogy miért és hogyan került a kocsi mögé.

 

A bal oldali ház előtt történt a végzetes baleset, jól látható, milyen meredek a beálló és az utca is. A korábban készült képen látható BMW feltételezhetően ugyanaz a jármű, amely később a balesetet okozta.

Mivel az autóban a baleset pillanatában még ott ült a nő kislánya, feltételezhető, hogy az anyuka észlelte, ahogy megindul a kocsi, és leányát próbálta megmenteni attól, hogy a forgalmas útra kigurulva esetleg balesetet szenvedjen. Egy másik feltételezés szerint a csomagtartóból akart kivenni valamit, és akkor indult meg az autó. Mindez azonban csupán spekuláció, és mivel a vizsgálat során az autót műszakilag hibátlannak találták, kizárható a gyártó vagy a szerviz felelőssége.