Egy kelet-kínai városban, a másfél millió lakosú Jihszingben boldogan élt Sen Csie és Liu Hszi, a fiatal pár. Mivel természetes úton nem lehetett gyerekük, engedélyt kértek és kaptak a mesterséges megtermékenyítésre. Minden készen állt az embrió beültetésére, amikor – mindössze öt nappal a tervezett műtét előtt – a fiatalok halálos autóbalesetet szenvedtek.

Mindezt még 2013-ban történt.

Mivel mindketten egykék voltak, a gyászoló szülők egyetlen reménye az embrió volt arra, hogy folytatódjon a két család vérvonala. A kínai jogrend azonban nem rendelkezik arról, hogy mi lehet a sorsa egy megtermékenyített petesejtnek, ezért hosszú éveken át (!) pereskedtek, mire a kórház kimondta, hogy a “nagyszülők” rendelkezhetnek az embrió sorsa felett.

Autóbalesetben meghalt a házaspár, négy év múlva megszületett a gyerekük 1

Tientien apai és anyai nagyszüleivel

Ahhoz, hogy a gyermek megszülessen, béranyát kellett találniuk, a béranyaság intézménye azonban tiltott Kínában, így további huzavona és keresgélés után Laoszban kötöttek ki, ahol megtalálták a megfelelő asszonyt, aki kihordta és idén év elején megszülte a kicsi Tientient – a fiú neve annyit jelent, édesség, mert remélik, hogy világra jöttével oly sok keserűség után végre rátalál a boldogságra a két család.