Az amerikai központú, de globális jelenlétű Consumer Reports két nagyon egyszerű szempont metszetét igyekezett megtalálni: azt nézték, melyek azok az autók, amelyek 200 ezer mérföld (320 ezer kilométer) megtétele után is hibamentesen üzemelnek.

Érvelésük logikus: rengeteg ráfordítással, szervizeléssel és szerencsével bármilyen autó el tud jutni a bűvös 300 ezer kilométeren túlra, de ha egy jármű úgy teljesíti ezt a távot, hogy mondjuk az elmúlt 12 hónapban egyáltalán nem volt rá panasz, az már valami.

A Consumer Reports munkatársai az alábbi tíz autót találtál a legjobbnak ebből a szempontból. Persze régi modellekről van szó, nem a legújabbakról, így ha új autót akarunk venni (vagy mint a mi esetünkben, ugyanezen gyártók európai modelljei érdekelnének), arra nem jelent automatikus garanciát ezeknek a típusoknak a sikere, de mégis nagyobb bizalommal fordulunk hozzájuk az alábbiak ismeretében.

A sorrend a meghibásodások arányát tükrözi: a legfölül lévő autó volt a legkevésbé hibátlan, az utolsó pedig a legmegbízhatóbb.

Ford F-150

Toyota Highlander

Toyota 4Runner

Toyota Corolla

Honda Civic

Toyota Sienna

Honda CR-V

Toyota Prius

Honda Accord

És az abszolút győztes…

Toyota Camry