Az Equus Automotive leginkább a múltba visszanyúló, de modern technikájú autókat készít, melyhez meglévő típusok alapját használják és az eredeti autó stílusjegyeit dolgozzák át, hogy aztán alacsony példányszámú különlegesség formájában tudják tálalni az erre éhező vevőknek. Legújabb alkotásuk a Throwback, amiből csak 25 darabot készítenek 33,8 millió forintnak megfelelő indulóáron.

Minden jel szerint a Chevrolet Corvette jelenlegi generációja lesz hosszú ideig az utolsó, mely az utaskabin előtt hordja a motorját, ezért az Equus úgy gondolta, hogy a C7-esből készítenek egy olyan autót, amin több előző generáció formai megoldásai köszönnek vissza. Az első kerekek homorítása az első Corvette-et idézi, az osztott hátsó ablak pedig az 1963-as modellről származik. Az viszont valószínűleg saját ötlet, hogy a négy kipufogót három irgalmatlanul nagy csővel helyettesítsék.

1000 lóerőt és múltidéző elemeket kapott ez a Corvette 2

Nem hagyták érintetlenül a kompresszoros V8-as motort, amiből kereken 1000 lóerőt masszíroztak ki, ami mellé 1114 Nm csúcsnyomaték is társul. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre kicsit több mint 2,5 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 354.