A Mercedes-AMG utcára tévedt F1-es versenyautóként prezentálta a Project One prototípust; az ezer lóerős, négy villanymotorral és ultra nagy fordulatszámra képes turbómotorral szerelt vadállat pedig most új feladatot kapott.

Brit újságíróknak nyilatkozva Tobias Moers, az AMG vezetője azt nyilatkozta, logikus feltételezés, hogy a Project One lehetne a legesleggyorsabb autó a Nürburgringen.

A Mercedes hiper-hibridje lehet a világ leggyorsabb autója 1

A legesleggyorsabb pedig nagyon merész vállalás: 1983-ban egy Stefan Bellof nevű pilóta fogta Rothmans Porsche 956-osát, és az ezer kilométeres verseny időmérő edzésén futott egy 6 perc 11 másodperces (+13 századmásodperc, legyünk egzaktak) köridőt. Persze ez egy C-csoportos versenyautó volt, a Project One pedig utcai autó szeretne lenni – azok között éppen tavaly ősszel dőlt meg a rekord, jelenleg 6 perc 47,25 másodperccel tartja egy Porsche 911 GT2 RS.

A Mercedes hiper-hibridje lehet a világ leggyorsabb autója 2

Ez utóbbit ezer lóerővel és aktív aerodinamikával megdönteni nem kunszt, úgyhogy marad Bellof rekordja – mondjuk az, hogy harmincöt éve a közelébe sem jutott senki, talán arra enged következtetni, hogy nem is lehet ennél gyorsabban körbemenni a ’Ringen? Reméljük, hamarosan kiderül!