Ismeretlen elkövető január 18-án 13 óra 30 perc körül ellopott egy terepjárót Budapest II. kerületében, a Törökvész utcából. A rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a helyszínen feltűnt egy piros színű, külföldi rendszámú autó.

Az óbudai rendőrök március 6-án 16 óra körül figyeltek fel Budapest III. kerületében a piros autóra, majd igazoltatták a benne ülő 44 éves ukrán és 28 éves ukrán-magyar állampolgárságú férfiakat. A járőrök az igazoltatáskor az autóban és az utasok ruhájában bűncselekmény elkövetésére utaló, autólopáshoz használható eszközöket találtak, ezért a két férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói lefoglaltak – egyebek mellett – egy olyan kulcscsomót, amelyen a kulcsok egy XII. kerületi és egy II. kerületi bérelt garázs ajtaját nyitották. A nyomozók a garázsokban megtalálták a január 18-án ellopott terepjárót, és egy másik, szintén Budapesten ellopott nagy értékű luxusautót. Az autókat lefoglalták, több, autólopáshoz használható eszközzel, jelblokkolóval, illetve további autólopásból származó tárgyakkal együtt. Az ukrán férfinél tartott házkutatáskor a rendőrök további autólopáshoz használható eszközöket és egy állítható frekvenciájú távirányítót találtak.

A férfiakat őrizetbe vették, orgazdaság bűntett gyanúja miatt kihallgatták, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.