Az Index olvasójának leírása szerint február 22-én este kilenc óra körül a Lehel téri végállomáson indulásra várakozó a 14-es villamoson bántalmaztak egy idős embert, az édesapját. Egy huszonéves magas vékony férfi az első kocsiban több emberbe belekötött, majd a második kocsiba átszállva hátulról fejbe rúgta a 69 éves nyugdíjast, a villamoson ülve várakozó utast.

A rúgás következtében az idős ember orra eltörött, arca, szeme környéke bevérzett, a Honvéd kórház Sürgősségi Osztályán készült CT alapján sérülése 8 napon túl gyógyuló. A sérült próbált telefonálni, de az erőteljes vérzés lefoglalta a kezét, ezért leszállt a várakozó villamosról és kereste a sofőrt, aki ekkor még nem volt a helyén, így visszaszállt a kocsiba, ahol az eset történt és a villamoson utazóktól kért segítséget (senki sem segített).

Vérzést csillapítva utazott a negyedik megállóig és leszállva jelezte a sofőrnek mi történt, aki felajánlotta, hogy elviszi az újpesti végállomásra, ahol ellátják – mentő vagy rendőri értesítés elmaradt. Az idős férfit végül Lehel utcai barátai látták el és fia szólt a hatóságoknak.

Megkérdezték a BKV-t, hogy tudnak e az esetről, miért nem értesítették a rendőrséget, és hogy mi a szokásos eljárás ilyen esetekben. A válasz szerint a közlekedési cég az eset után több nappal kapott panaszbejelentést, amelynek nyomán belső vizsgálat indult. Emellett az ügyben rendőrségi vizsgálat is zajlik. Ezek lezárultáig nem tudnak érdemben nyilatkozni.

Ilyen esetekben, amennyiben a járművezető észleli – illetve az utasok jelzik felé –, hogy a járművén vagy megállóhelyen garázdaság, erőszakos cselekmény történt, köteles a szükséges intézkedés érdekében az irányító diszpécsert tájékoztatni, aki értesíti a hatóságot. Ha van a villamoson kamera, visszanézik annak felvételeit. A 14-es vonalon közlekedő Tatra villamosok nincsenek kamerákkal felszerelve.