FRISSÍTÉS 13.15: A 82-es főút Veszprém megyei szakaszán a 9 órakor elrendelt preventív korlátozást 13 órakor feloldották, vagyis a 7,5 tonna feletti járművek újra közlekedhetnek ezen a főúton is.

FRISSÍTÉS 12.52: FOTÓKON A NAGY HAVAZÁS

FRISSÍTÉS 12.50: A Dunántúlon, a középső országrészben, Pest és Heves megyében, a Mátrában az Alföld középső területein és Csongrád megyében, továbbá a fővárosban is havazik. A délkeleti országrészben, Békés megyében pedig havas eső, eső esik. Északkeleten egyelőre csapadékmentes az idő. A gyorsforgalmú utak, a főbb- és alsóbbrendű útvonalak mindenhol járhatók. Jellemzően a Dunántúlon, de Bács-Kiskun, illetve Csongrád megyében is télies útviszonyokra készüljenek. A Duna vonalától nyugatra, valamint Kiskörös és Szentes térségében is havasak, latyakosak a mellékutak. A látási viszonyok mindenhol jók. Szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul. A Mátrában a magasabban fekvő területeken -6 fok a jellemző.

FRISSÍTÉS 11.30: Több menetrend szerint közlekedő autóbusz is balesetet szenvedett Veszprém megyében a keddi havazásban. A 77-es úton Tapolca és Monostorapáti között, Hegyesdnél összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi. Az autóban utazó két embert a mentők kórházba vitték, a busz 19 utasa nem sérült meg. Külsővaton egy autóbusz villanyoszlopnak ütközött reggel kilenc óra előtt, az oszlop kicseréléséig mintegy ötven háztartásban szünetel az áramszolgáltatás. Szintén ebben az időszakban Pécsely és Barnag között, valamint a 73-as főúton Veszprém és Csopak között is letért az útról egy-egy menetrend szerinti autóbusz. A járműveket a tűzoltók vontatták vissza az úttestre.

FRISSÍTÉS 11.25: A hóesés miatt reggel kilenc órától korlátozzák a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek forgalmát a 82-es főúton. Az Útinform tájékoztatása szerint a korlátozást mostanra kiterjesztették, ezért a járművek Veszprém és Veszprémvarsány között csak kerülőúton közlekedhetnek. Veszprémnél a 83-as főútra, északi irányból a 832-es főúti kereszteződésben, még Veszprémvarsány előtt terelik el a tehergépjárműveket Pápa felé.

Korábban:

Veszprém megyében mintegy 50 munkagép dolgozik a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, hétfő óta mintegy 400 tonna sót juttattak ki az utakra.

Járhatatlan útszakasz vagy elzárt település nincs, de a 82-es főúton, a Veszprémi Arénától egészen a cseszneki szerpentin aljáig korlátozzák kedd reggel 9 órától a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek forgalmát, hogy elkerülhetőek legyenek a kamionos balesetek. A járművek a 83-as főutat tudják kerülőútként használni.

A gyorsforgalmi utak, a fő- és mellékutak mindenhol járhatók, de a Dunántúl déli és nyugati részén télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők, ott még átmenetileg lehet havas, latyakos szakaszokra számítani. A látási viszonyok általában mindenhol jók, viszont Pápa térségében 300 méter alá csökkent a látótávolság az intenzív havazás miatt.

A várhatóan egyre intenzívebbé váló havazás miatt az országban csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben mintegy ötszáz technikai eszközzel – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedd reggel az MTI-t.