Számtalan generáció és bőven több mint 1 millió példány után ismét elérkezett az idő, hogy a világ egyik legismertebb sportkocsija, a Porsche 911-es ismét generációt váltson. A rendkívül sikeres és nagy fejlődést hozó 991-es után a 992-es következik, melynek technikájáról számtalan pletyka kering. Nagyobb teret nyernek a turbómotorok az emissziós normák és a növekvő teljesítmény miatt, valamint vezetéstámogató rendszerekkel és modernebb beltérrel újul meg a 911-es.

Korábban már láthattunk tesztelés közben lefóliázott autókat, melyeken annyi látható csupán, hogy megmarad a jól ismert arc, de a vonalak kissé élesebbek lesznek és a hátsó lámpa is követi a kor divatját, LED-ekből épül vékony, 3D-s lámpatest. Hangyányit minden irányban növekedni is fog az autó. Az új modellt, a 992-est leginkább hátulról ismerhetjük majd meg, az első leplezetlen fotó is erről a részről készült:

Porsche Club Kuwait (@porscheclubq8) által megosztott bejegyzés, Febr 19., 2018, időpont: 1:51 (PST időzóna szerint)

Ahogy látható, megmaradt a hosszanti rácsozás a gépházfedélen, ami már inkább szerviznyílás, ahol a folyadékokat pótolhatjuk. A kétszer két darab kipufogóvég viszont nem a sarkokban kapott helyet, hanem közelebb az autó középvonalához. Azt azonban továbbra sem tudni biztosan, hogy kap-e hibrid hajtást a 911-es. Ellenben a napokban keringő híreket, hogy a GT3-as változatok turbómotort kapnak, cáfolta a Porsche.