645 ezer autót érint a Toyota visszahívása, melyre a légzsákok esetleges meghibásodása miatt van szükség. Az ellenőrzés a 2015 májusa és 2016 márciusa között gyártott Toyota Prius, Lexus RX és Lexus NX típusokat érinti. A Toyota kiemelte, hogy nem a halálos áldozatokat is követelő Takata légzsákok körüli botrány kapcsán hívja vissza ezeket az autókat.

A japánok közleménye szerint az összeszereléskor keletkezett olyan hiba, melynek következében rövidzárlat keletkezhet, ami miatt egy ütközés esetén nem nyílik ki a légzsák. Eddig nincs tudomás olyan balesetről, melyet ez a hiba okozott volna.

A Toyota még januárban hívott vissza több mint 600 ezer autót a Takata légzsákjainak gondja miatt. Ebben az esetben előfordult már, hogy nem nyíltak ki vagy rosszul nyíltak ki és emiatt elszakadtak. Továbbá előfordult az is, hogy a légzsákokat felfújó pirotechnikai eszköz robbanótöltete nedvességgel szívta meg magát, ez pedig instabillá tette a vegyületet és a tervezettnél nagyobb erejű, repeszképző robbanást okozott.