A Corbellati família még soha nem épített autót, ám egyszer mindent el kell kezdeni. Ők speciel hipersportkocsival indítanának a pályán.

Corbellatiék hetven éve foglalkoznak ékszerkészítéssel és –kereskedelemmel. Ez alapján nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy pénzből és szépérzékből nincs hiány náluk, de legutóbbi bejelentésükből az is kiderül, hogy hallatlan magabiztossággal is megáldotta őket a teremtő: gondoltak egy merészet, és autót építenek, méghozzá rögtön a leggyorsabbat a világon.

Ékszerészek építenék a világ leggyorsabb autóját 1

Hátulról még titokzatoskodnak

Első autójuk a Missile, azaz rakéta nevet kapja, és már márciusban, a Genfi Autószalonon bemutatkozik a világ nyilvánosságának. Előzetes információik szerint nem aprózták el a fejlesztést: a retró hangulatú, szénszálas karosszéria egy 9,0 literes, nyolchengeres turbómotort rejt, amely nem kevesebb mint 1800 lóerővel hajtja a hátsó kerekeket, a maximális forgatónyomaték 2350 Nm. Az erő két végpontja között hatfokozatú manuális váltó, valamint részlegesen önzáró differenciálmű kap helyet.

A 467 cm hosszú, csupán 117 cm magas Corbellati Missile becsült végsebessége meghaladja az 500 km/órát. Az autót automata szintszabályozású légrugózás segít az úton tartani, a fékek karbon kerámia egységek.

Ékszerészek építenék a világ leggyorsabb autóját 2

Őszintén szólva nem egyszer, nem kétszer hallottunk már hasonló ígéreteket másoktól, amikből nem hogy sebességrekord, de végül tényleges autó sem született. Mégis, abba belegondolni, hogy egy csapat ékszerész fricskát mutathat a nagy hagyományokkal bíró autógyáraknak, elég jól hangzik ahhoz, hogy átmenetileg takarékra tegyük hitetlenkedésünket.