Innovatív technológiák, karakteres megjelenés, LED-világítás: az MQB padlólemezre épülő, új Jetta felnőtt a Volkswagen-csoport új generációs termékeinek színvonalához. Javult az anyaghasználat, a sziluett a rövid túlnyúlásokkal kupés jellegű, a vezetőtámogató funkciók kínálata pedig teljes körű.

Kompakt kupélimuzin a Volkswagentől 1

Volkswagen Jetta

A közvetlen elődjénél (Észak-Amerikában) alacsonyabbra árazott Jetta agresszívan támadja a konkurenciát: a családban most bevezetett MQB padlólemez hozta előnyöket egytől egyig kihasználva hosszabb tengelytávot, jobb helykínálatot biztosít, az autó minden irányban nőtt elődjéhez képest. Ez látszik is rajta, sok a króm és alapáras a LED-világítás (az USA-ban legalábbis az), és a felszereltség egyéb téren is gyarapodott: a variálható színű hangulatvilágítástól az opciós virtuális műszerfalig, az okostelefon-integrációtól a 400 wattos BeatsAudio hifiig.

Kompakt kupélimuzin a Volkswagentől 2

Volkswagen Jetta

Vezetőtámogatás terén erős az autó, automata vészfékrendszer, holttér-felügyelet, megállásig fékező adaptív tempomat és távfény, sávelhagyásra figyelmeztetés és sávtartás szerepel a listán.

A motorkínálat a premiernek otthont adó észak-amerikai piacon kimerül az 1,4-es turbómotorban (147 LE), Európában ennél jóval gazdagabb palettával számolhatunk. Amiben viszont a tengerentúlon élenjár a VW, az a garancia: hat év vagy 115 ezer kilométer, átruházható garancia vonatkozik minden Jettára.

Kompakt kupélimuzin a Volkswagentől 3

Volkswagen Jetta