A cigaretta jövedéki adója és a nagy nyereség reményében továbbra is kitartóan próbálkoznak a cigarettacsempészek, akik a legkülönbözőbb járműveket alakítják át annak érdekében, hogy észrevétlenül tudják átjuttatni az országhatáron a nagy mennyiségű dohányterméket. Sokféle autót alakítottak már át a szinte új prémiumautótól egészen a kisteherautóig, de a leginkább jellemző típus továbbra is az egyterű, melynek ügyes zugaiba nem kevés cigis doboz elhelyezhető, nem mellesleg könnyű átalakítani annak érdekében, hogy növekedjen a kapacitás.

Így csempészik autókkal a cigit 1

8 liter alkohol lapult kibelezett pótkerékben, de az autóban találtak még 262 doboz cigarettát és még itt-ott néhány dobozzal elrejtve.

Így csempészik autókkal a cigit 2

Hegyeshalom közelében fülelték le ezt a román rendszámú, Volkswagen Transportert, melynek padlójában 800 dobozt szagoltak ki a kutyák. Nem mellesleg táskákban még akadt 3500 doboznyi cigaretta is.

Így csempészik autókkal a cigit 3

A cigarettakereső kutya jelezte a fogást Ártándnál, ahol egy román rendszámú gépkocsit ellenőriztek. Nem túl kreatív módon a csomagtérben található hűtőláda rejtette az 500 doboz cigarettát, mely félmillió forint értéket képvisel.

Így csempészik autókkal a cigit 4

11 millió forint értékű cigarettát helyeztek el ebben a Lancia Phedrában a csempészek. A 202 ezer szál zárjegy nélküli cigit az átalakított padlóba rejtették el.

Így csempészik autókkal a cigit 5

Három autó akadt a NAV horgára egy napon, a két román és egy lengyel rendszámú személyautóban összesen 108 millió forint értékű cigaretta lapult. A Skodában 2800, a Passatban 3100, míg a harmadik, meg nem nevezett járműben további 3000 doboz fért el.

Így csempészik autókkal a cigit 6

4,5 millió forint értékű dohányáru lapult ebben az ezüst színű Mercedes Sprinter kisbuszban, ami 3600 doboz adózatlan cigarettát jelent.

Így csempészik autókkal a cigit 7

Harley névre hallgat az a munkakutya, akit cigaretta és kábítószer felderítésére képzetek ki, ő szimatolt ki 1000 doboz cigit egy szerb rendszámú Mercedes-ben. Egy másik autóból röntgenvizsgálat után 2000 doboz került elő.

Így csempészik autókkal a cigit 8

Sydney a kutya buktatta le a bútorszállító Volkswagen Sharant. A kreatív csempészek a lapraszerelt bútor lapjai közé rejtették a cigarettát, összesen 1 millió forint értékben.