A cigaretta jövedéki adója és a nagy nyereség reményében továbbra is kitartóan próbálkoznak a cigarettacsempészek, akik a legkülönbözőbb járműveket alakítják át annak érdekében, hogy észrevétlenül tudják átjuttatni az országhatáron a nagy mennyiségű dohányterméket. Sokféle autót alakítottak már át a szinte új prémiumautótól egészen a kisteherautóig, de a leginkább jellemző típus továbbra is az egyterű, melynek ügyes zugaiba nem kevés cigis doboz elhelyezhető, nem mellesleg könnyű átalakítani annak érdekében, hogy növekedjen a kapacitás.

8 liter alkohol lapult kibelezett pótkerékben, de az autóban találtak még 262 doboz cigarettát és még itt-ott néhány dobozzal elrejtve.

Hegyeshalom közelében fülelték le ezt a román rendszámú, Volkswagen Transportert, melynek padlójában 800 dobozt szagoltak ki a kutyák. Nem mellesleg táskákban még akadt 3500 doboznyi cigaretta is.

A cigarettakereső kutya jelezte a fogást Ártándnál, ahol egy román rendszámú gépkocsit ellenőriztek. Nem túl kreatív módon a csomagtérben található hűtőláda rejtette az 500 doboz cigarettát, mely félmillió forint értéket képvisel.

11 millió forint értékű cigarettát helyeztek el ebben a Lancia Phedrában a csempészek. A 202 ezer szál zárjegy nélküli cigit az átalakított padlóba rejtették el.

Három autó akadt a NAV horgára egy napon, a két román és egy lengyel rendszámú személyautóban összesen 108 millió forint értékű cigaretta lapult. A Skodában 2800, a Passatban 3100, míg a harmadik, meg nem nevezett járműben további 3000 doboz fért el.

4,5 millió forint értékű dohányáru lapult ebben az ezüst színű Mercedes Sprinter kisbuszban, ami 3600 doboz adózatlan cigarettát jelent.

Harley névre hallgat az a munkakutya, akit cigaretta és kábítószer felderítésére képzetek ki, ő szimatolt ki 1000 doboz cigit egy szerb rendszámú Mercedes-ben. Egy másik autóból röntgenvizsgálat után 2000 doboz került elő.

Sydney a kutya buktatta le a bútorszállító Volkswagen Sharant. A kreatív csempészek a lapraszerelt bútor lapjai közé rejtették a cigarettát, összesen 1 millió forint értékben.