A Volvo 262 Bertone Coupe önmagában is ritka kincs, a tavaly negyvenéves modellből összesen 6622 darab készült – ami jóval több, mint az eredetileg tervezett 800 példány, de még így a világ egyik legkeresettebb veterán Volvójává teszi. Ennek megfelelően magas, közel 20 ezer eurós árral kell számolnia annak, aki egy jó állapotban lévő, utolsó szériás (1981) modellt szeretne megcsípni magának.

Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 1
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 2

Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója

Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója

Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 15
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 16
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 17
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 18
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 19
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 20
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 21
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 22
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 23
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 24
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 25
Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 26
Fotó megosztása:

Ebből az évjáratból származott David Bowie autója is, egy fekete fényezésű, műanyag tetőburkolat nélküli modell, amelyet a 155 lóerős, 2,8 literes hathengeres benzinmotorral szereltek. A nyomatékot klasszikus automata váltó vitte át a merev hátsó tengelyre; a kor színvonalán kifejezetten fényűzőnek számító felszereltség légkondicionálót, fűthető bőrüléseket és audiorendszert tartalmazott, a beltér bővelkedett a bőrben és nemes fában.

A kikiáltási ár – tekintettel a szűk két éve elhunyt világhírű tulajdonosra, aki 1981 és 1985 között használta az autót – a piaci érték mintegy háromszorosa, 75 ezer svájci frank volt. A helyszínen és telefonon licitáló érdeklődők azonban az egekig tornázták fel az árat, amely így végül elérte a nettó 190 000 frankot. A jutalékokkal és díjakkal együtt összesen 212 800 svájci frankot, azaz 56,1 millió forintot fizetett a meg nem nevezett gyűjtő az 53 ezer kilométert futott kincsért.

Rekordösszeget hozott David Bowie Volvója 27

Képek: Bruno von Rotz