A Toyota Financial Services és a RouteOne biztosítási és finanszírozási szakértő által elért, a szakmában forradalmi jelentőségűnek számító áttörésnek köszönhetően hamarosan akár otthonról is útjára indíthatjuk az autóvásárlási procedúrát.

A Remote eSign technológia egy kétlépcsős hitelesítési eljárás végén olyan biztonságos URL-t bocsát a szerződést kezdeményező kereskedő részére, amelyen keresztül ő is, az ügyfél is beléphet egy „virtuális aláíró terembe.” Ennek „ajtaját” minden egyes belépésnél PIN kód nyitja, az ügyfél pedig végleges valójában tekintheti át vagy „írhatja alá” a szerződést.

Ez bonyolultan hangzik, és nyilván az is, de a potenciális autóvásárló elég, ha annyit tud: a közelmúltban megvalósult a világ első távolból aláírt lízingszerződése,tehát a technológia készen áll a kiskereskedelmi felhasználásra.

A világ első távolból megkötött szerződése a Toyota Financial Services és annak egy ügyfele között jött létre, igazodva a piac új elvárásaihoz. Mivel egyre több autógyártó szeretné online alapokra helyezni az értékesítést, a technológia valóban mérföldkőnek számít: eddig ugyanis tudomásunk szerint nem létezett olyan technológia, amivel ki lehetett váltani a személyes jelenlétet, a több példányban kinyomtatott szerződés ezer ponton való aláírását.