2015-ben mutatta be a Mercedes-Benz a W222-es kódjelű S-osztály leghosszabb változatát, melynek nevébe nem csak a Pullman, hanem a Maybach szócska is bekerült, így már az első képek alapján biztosak lehettünk benne, hogy milliméterekből és luxusból bőven jut bele. A jelenleg futó S-osztályt így összesen négy méretben vásárolhatják meg az ügyfelek attól függően, hogy mennyire szeretnének elnöki módon utazni.

A Mercedes-Maybach S600 Pullman 6,5 méter hosszú, az utastér leginkább négy főre szól, de szükség esetén a hátsó ülésekkel szemben azonban van két lehajtható ülés, ha valaki autómegosztással szeretné csökkenteni az útiköltségeit a több mint 4,4 méteres tengelytávú limuzinnak. Cserébe azonban a teljes értékű foteleket akár szundikálásra alkalmas pozícióba is lehet dönteni.

Az S600 Pullman motorja 6 literes, V12-es, melyhez még két turbófeltöltőt is hozzácsaptak, a teljesítménye 530 lóerő, maximális nyomatéka 830 Nm. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 6,4 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 290 km/óra feletti.

Különleges színnel nem szolgálhat a luxuslimuzin, hiszen ebben a szegmensben ritkán választanak a vásárlók a feketétől eltérő árnyalatot, a fekete-fehér bőrrel borított beltér is erősíti a konzervatív képet. Természetesen az extralista hiánytalan, felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi kütyüt préseltek ebbe az országúti magángépbe. Rengeteg monitor, masszázsfotelek, fűthető kartámaszok és ajtópanelek szerepelnek a listán, sőt a sebességről és a fordulatszámról is tájékozódhatnak a hátul helyet foglaló szerencsés utasok a tetőre helyezett műszerekről.

A fejedelmi luxust nem sokáig élvezhette előző tulajdonosa, hiszen csupán 400 kilométerrel az órájában máris eladóvá vált egy ilyen hosszúkás Merci, melynek is így borsos ára van, 220 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte.