November 30-án, kora reggel a 2-es számú főút Szendehely és Katalinpuszta közötti szakaszán – a kapaszkodósávba lehúzódva – több kamion akadt el a havazás miatt csúszóssá vált úttesten. Az úttest síkosságmentesítése megkezdődött.

A megváltozott útviszonyokra tekintettel a 2-es számú főút Nógrád megyei teljes szakaszán korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését, a kamionokat már a főút Pest megyei szakaszán, Dunakeszi térségében szükségparkolókban várakoztatják, nem mehetnek tovább Nógrád megye felé – közölte a katasztrófavédelem.

Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 1
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 2

Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról

Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról

Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 12
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 13
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 14
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 15
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 16
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 17
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 18
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 19
Hó alatt az ország egy része, friss fotók az utakról 20
Fotó megosztása:

Csütörtök hajnalban nyugatról, síkvidékről eddig 1-4 centiméter hóról érkezett jelentés, de a Nógrád megyei Tolmácsról és Romhányból már 15-20 centiméter körüli hórétegről számoltak be. A Kékestetőn 17 centiméteres a hó, Hárskúton 8, Lillafüred-Jávorkúton 4 centis a hó, és Bükkzsércen is hólepel alakult ki. Az Időkép.hu észlelői Pilisszántóról és Szokolyáról is 20 centis havat jeleztek.
Az alacsonyabban fekvő települések közül Sopron Kuruc-domb mérőállomáson 12 centis, Kőszegen 8 centis, Szombathelyen 4 centis a hó.

Csütörtökre havazás és jelentős esőzés miatt adott ki figyelmeztetéseket Budapestre és több megyére a meteorológiai szolgálat – írja az MTI. Délnyugat felől kiterjedtebb csapadékzóna érkezik, csütörtök éjfélig a Dunántúlon nagyjából a Zala-Veszprém-Fejér sávban, a fővárosban, Pest és Nógrád megyében várható 15-30 milliméter csapadék. A sok eső miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A síkvidéken éjszaka Budapesten, Pest megyében, továbbá Komárom, Nógrád, Heves megyében, csütörtök napközben az Észak-Dunántúl egyes részein, valamint az Északi-középhegységtől északra hullhat maximum 8 centiméternyi hó. Az 5 centiméter feletti hómennyiség Nógrád és a Dunakanyar térségében valószínű. Az Északi-középhegységben és a Bakonyban a 300-400 méter feletti területeken 5-15 centiméter, a Börzsönyben, a Dunazug-hegyvidék magasabb részein pedig 15-25, néhol esetleg 30 centiméter friss hóréteg is kialakulhat.