A polgármester szerint az ostobának látszó útépítésnek észszerű oka és magyarázata van – írta a Hvg.hu. Gromon István arról számolt be, hogy az évtizedek óta tervezett útépítést néhány helyi lakó bonyolította meg. Az egyik ingatlan tulajdonosa nem bontotta le a kerítését és a közterületté vált telekrészen lévő garázst, illetve egy, a föld alatt lévő tartályt sem bontott el, noha arra korábban ígéretet tett. Az önkormányzat szeptemberben bírósághoz fordult a jogcím nélküli ingatlanhasználat miatt, de az eljárás évekig is eltarthat.

Nem igaz, hogy adták át az új magyar utat 1

Ezenkívül egy másik ingatlan tulajdonosa is megnehezítette az útépítést, azonban a város vezetése úgy döntött, hogy ezen két probléma miatt nem halasztják el néhány évvel a projektet, hogy a helyieknek ne kelljen tovább kerülgetni a kátyúkat és szívni a port.

Az önkormányzat tehát végül is megépítette az utat ott, ahol lehet, addig, ameddig lehet, és a maradék szakaszokat a két említett ingatlannal kapcsolatos vitás ügyek lezárása után fejezi majd be. Ily módon az 501 méterből most 385 méter út épült meg, 44,9 millió forintos költségvetésből.