Felsőfokig ragozták a BMW M3-ast 1

Nagyjából 1200 darabot készül gyártani új modellvariációjából a BMW: az M3 CS a sportlimuzin Competition csomagos kivitelére épül, ám azon is túltesz minden jellemzőjében.

Felsőfokig ragozták a BMW M3-ast 2

A 2018 januárjától megrendelhető, márciustól gyártásba kerülő modellt nem lesz nehéz felismerni a csomagtérfedél peremére biggyesztett, újonnan tervezett légterelőről, amelyet ugyanúgy szénszálas műanyagból készítettek, mint az első splittert, a hátsó diffúzort, valamint a tetőlemezt és a motorházfedelet.

Felsőfokig ragozták a BMW M3-ast 3

Utóbbi alatt rejlik a lényeg: az erőforrás és a futómű. Előbbi a Competition csomagos tuningverziónál is erősebb, kerek 460 lóerős; százra 3,9 mp alatt gyorsul az autó, végsebessége 280 km/óra. Új a kipufogórendszer, és a belőle áradó szimfónia is.

Felsőfokig ragozták a BMW M3-ast 4

Az M3 CS nem csak a sebességkorlátozást feloldó M Driver csomagot kapja meg alapáron, hanem a külön olajhűtővel felszerelt, hétfokozatú duplakuplungos sebességváltót is.

Felsőfokig ragozták a BMW M3-ast 5

A futómű alapját az M3 konstrukciói adják, alapáron Adaptív M felfüggesztéssel és Aktív M differenciálművel, valamint állítható kormánykarakterisztikával megspékelve.

Felsőfokig ragozták a BMW M3-ast 6

Egyediek a 20 colos felnik, rájuk fél-slick Michelin Pilot Sport Cup 2 sportabroncsokat szerelnek, de kapható hozzá kiegyensúlyozottabb Michelin Sport utcai abroncs is.

Felsőfokig ragozták a BMW M3-ast 7

Az utastérben kétszínű bőr és Alcantara vár, egyedi dekorációkkal, a műszerfalon elhelyezett CS felirattal.