Megbuherált rendszámokkal járt tankolni egy éven át egy férfi – számolt be a 112press. Aztán elkapták és a bíróságon kell felelnie a tetteiért. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen, aki Vas, Zala és Fejér megye különböző benzinkútjain tankolt, de nem fizetett 2016. márciusa és 2017. áprilisa között.

Eddig nyolc tankolást róttak a terhére, amivel mintegy százezer forint kárt okozott. Hét esetben tankolt a saját kocsijába, egy esetben pedig egy ismeretlen személy autójába. A férfi minden esetben hasonló módszert alkalmazott a benzinkutasok megtévesztésére. A tankolást megelőzően megváltoztatta az egyik betűt az autó rendszámán, annak érdekében, hogy a jármű azonosítását megakadályozza.

Előfordult az is, hogy a gépkocsi eredeti rendszámát leszerelte és helyére egy mit sem sejtő rokona, illetve ismeretlen személy autójáról korábban leszerelt, majd általa szigetelőszalaggal ugyancsak meghamisított rendszámot rakott.

Bár az okozott, összesen 97 217 forint kárt a büntetőeljárás alatt megtérítette a sértetteknek, a csaláson túl az egyedi azonosító jellel visszaélés miatt is felelnie kell, mert a rendszám eltávolítása vagy meghamisítása bűncselekmény.

Ha ez nem lenne elég 2017 áprilisában bódult állapotban közlekedett Szombathelyen, a véréből amfetamint mutattak ki. A ügyészség pénzbüntetés mellett járművezetéstől való eltiltást indítványozta.