A Ferrari anyacég (tehát nem az F1-es csapat) nettó nyeresége a harmadik negyedévben 24 százalékkal 141 millió euróra, a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés nélkül számított eredménye (EBITDA) 31,8 százalékkal 266 millió euróra emelkedett – közölte az olasz autógyártó.

Az árbevétel 836 millió euró volt, ami 6,7 százalékkal haladta meg a tavalyi harmadik negyedévit. Eközben a vállalat adósságállománya 636 millió euróról 485 millió euróra csökkent.

Bukás közben is pénzt gyárt a Ferrari 1

Mindeközben megemelte az idei eredményvárakozását a cég, eszerint az EBITDA az idén el fogja érni az 1 milliárd eurót a korábban tervezett 950 millió euróval szemben. Talán meglepő, de a befektetők kevesellték ezt, így a vállalat részvénye másfél nap alatt 3,5 százalékkal esett a milánói tőzsdén.

Sergio Marchionne elnök-vezérigazgató azt mondta, hogy az eredmény megfelel a várakozásoknak, és bejelentette, hogy a cég jövőre új modellekkel jelentkezik. Elmondta a szokásos fenyegetőzését is az F1-gyel kapcsolatban: a Ferrari 2020 után szakíthat a szériával, ha az új tulajdonosok az olasz cég érdekeivel ellentétes irányba viszik el a versenyt.

(MTI)