Nem jár a komp a Balatonon.  Balatonőszödön és Fonyódon is 110 kilométer/óra feletti szélerősséget mértek. A gyorsan mozgó hidegfront erős széllökései csak a késő esti óráktól enyhülnek a balatoni térségben, de még hétfőn is számítani kell esőkre, viharos erejű széllökésekre a régióban – a meteorológus tájékoztatása szerint.

Országszerte több száz bejelentést kaptak eddig a tűzoltók, főleg kidőlt fák, leszakadó ágak miatt riasztották őket.

Lecsapott az orkán, fotókon a járhatatlan utak 1

Szentendre, 2017. október 29.
Autóra dõlt fát távolítanak el tûzoltók egy áruház parkolójában Szentendrén 2017. október 29-én. Több járásra másod- és harmadfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat délelõtt a várható viharos erõsségû széllökések miatt.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Egyebek mellett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Pest megyéből, valamint a fővárosból és Székesfehérvár térségéből érkeztek bejelentések főleg kidőlt, olykor autókra, vezetékekre borult fákról, megbontott tetőkről. Budakalásznál például fa dőlt a 11-es főútra, és hasonló káreset akadályozta egy ideig a forgalmat Budakeszi és Telki között is.

A meteorológiai szolgálat vasárnap délután Facebook-oldalán azt írta: a Nárciszra keresztelt viharban a legerősebb széllökéseket a Balatonnál regisztrálták: Siófokon 131, Balatonőszödön 126 kilométer/órát mértek. Szintén 126 kilométer/órás szélerősséget rögzítettek Kab-hegyen. A fővárosban Budapesten, a János-hegyen 122 kilométer/órás széllökést is mértek.

A fővárosban is okoz gondot a rendkívüli időjárás. A 17. kerületi Helikopter út-Kvasz András utca sarkánál valamint a Helikopter Út-526. utca sarkánál is épp az imént dőlt ki egy-egy hatalmas fa. A főút ezen szakasza jelenleg emiatt járhatatlan, az erre közlekedők a lovarda felé a Régivám utcára kanyarodva tudnak kerülni.

Lecsapott az orkán, fotókon a járhatatlan utak 2

fotó: bpiautosok.hu

Ennek az autósnak hatalmas mázlija volt egy viharban, a képre kattintva indul a videó az esetről.

Lecsapott az orkán, fotókon a járhatatlan utak 3