A cég megkétszerezte gyárának alapterületét, évi 1,8 millióról 3,6 millió abroncsra növelte gyártókapacitását, valamint megháromszorozta munkavállalóinak számát.

A Bridgestone gyárai közül a világon elsőként a tatabányai gyárba került beépítésre egy új típusú mixer, amely jobb, egyenletesebb minőségű gumi alapanyagot állít elő az abroncsgyártáshoz. A jobb minőségű alapanyagból a Bridgestone új – Japán után Európában először itt alkalmazott – mesterségesintelligencia-alapú, digitális gyártástechnológiájával készülnek a gumiabroncsok.

Ezek minőségét 480 ponton méri és elemzi a rendszer annak érdekében, hogy a gyártás gyors és pontos, az abroncsok minősége pedig kiváló legyen. Ugyancsak egyedülállónak számít a vulkanizálásra váró abroncsok szállítását és tárolását végző, teljesen automatizált, 70 ezer darab abroncs tárolására alkalmas raktár, valamint a végellenőrző és palettázó rendszer is.

A kibővített gyár 2020-ban éri majd el tervezett maximális kapacitását, amikor is évente 7,2 millió gumiabroncs készül majd gyártósorain Bridgestone és Firestone márkákból.