A rendőrségre október 14-én, a hajnali órákban érkezett bejelentés, hogy 4 óra körül Izsófalván közlekedési baleset történt. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az út melletti árokban egy felborult személyautót, az úttesten pedig egy élettelen férfit találtak.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi elvesztette járműve felett az uralmat, lesodródott az úttestről, és felborult. Mivel a biztonsági övet nem használta, kizuhant az úttestre.

A baleset után néhány másodperccel érkezett a helyszínre egy másik autó, amelynek 21 éves vezetője elütötte az úttesten fekvő férfit, majd megállás nélkül továbbhaladt. Néhány száz méter után – az ütközés okozta műszaki hiba miatt – az autó megállt, de segítséget ekkor sem nyújtott a sérültnek, hanem eltávozott a helyszínről.

A rendőrök a későbbiek folyamán azt is megállapították, hogy az elhunyt személy által vezetett járműben egy, míg a megállás nélkül továbbhaladó autóban négy utas volt, akik szintén segítségnyújtás nélkül hagyták el a helyszínt.

A rendőrök az öt utast segítségnyújtás elmulasztása vétség, míg a sértettet elgázoló autó vezetőjét segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, továbbá az utóbbi gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe is vették.