A Bécsi úton a város felé vezető autósok eddig szabályosan, tele zöld jelzés mellett kanyarodhattak a kétsávos út belső sávjából a Pomázi útra – írta a Hvg.hu. Most azonban megváltozott a forgalmi rend: ezentúl már tilos balra kanyarodni, amire jól látható módon elhelyezett új táblák hívják fel a figyelmet. A héten az útburkolati felfestések cseréjét is megkezdték az útkezelő munkatársai.

A Pomázi út irányába haladó autósoknak a korábbiakban meg kellett várniuk, amíg a szembesávokban nem jöttek autók, és csak ezt követően kanyarodhattak. Emiatt gyakran feltorlódott a város irányába tartó forgalom, de hivatalosan nem ez az oka a mostani változásnak, hanem a balesetmegelőzés. A 10-es főút irányából kerülni az ürömi körforgalomtól a régi Bécsi út–Aranyvölgy út–Pomázi úti felüljáró útvonalon lehet.

A kereszteződésben két éve sebességmérésre alkalmas fix traffipaxokat helyeztek el, vagyis egy tiltott kanyarodási manőver könnyen 50 ezer forintba kerülhet. Az ideális megoldás talán egy lámpával védett kanyarodósáv kialakítása lett volna, erre viszont nem nagyon van hely.