A Costa Rica-i Heredia városában 1957. januárja óta értékesít Toyotát a Purdy Motor. Ennek a hatvan éves jubileumnak az örömére október elsején nagy ünnepséget csaptak.

Purdy Motor superó su propia meta al realizar la elipse de la marca Toyota más grande jamás construida en el mundo, con 1.591 vehículos de sus clientes.La oficialidad del récord aún esta pendiente pues la confirmación vendrá desde la casa matriz de Guinness World Records™ en Inglaterra.¿ Qué les pareció el Toyota Weekend ?

Közzétette: www.mundomotorizado.com – 2017. október 1.

Mintegy tízezer ügyfelük jött el a bulira, közülük 1591-en egy elképesztő kísérlet mögé is beálltak: autóikat úgy parkolták le a kereskedés udvarán, hogy a járgányok (többségükben öregecske Toyoták) felülnézetből kirajzolták a márka emblémáját.

Ezzel pedig megdőlt a legnagyobb autólogó világrekordja: a logó alapterülete 31 ezer 888,56 négyzetméter volt. Különlegessé teszi a 9 óra alatt összehozott világcsúcsot, hogy azt közösségi vállalásból hozták össze: a szervező saját autói helyett a résztvevők különböző életkorú, állapotú, típusú és színű Toyotáiból állt össze az ábra.