„A General Motors hisz a tisztán elektromos jövőben.” – mondta Mark Reuss, a GM termékfejlesztésért, beszerzésekért és beszállítói hálózatért felelős, ügyvezető alelnöke. „Habár ez a jövő nem érkezik el egyik napról a másikra, a GM arra törekszik, hogy olyan, kompromisszumok nélküli termékekkel járuljon hozzá az elektromos járművek elterjedéséhez és elfogadásához, amelyek pontosan egybevágnak az ügyfelek elvárásaival.”

Ezért a General Motors a következő másfél év során két vadonatúj, tisztán elektromos modellt vezet be, felhasználva a Chevrolet Bolt villanyautóval (nyitóképünkön) szerzett tapasztalatokat. 2023-ra pedig további 18 (tehát összesen 20) új, tisztán elektromos gépkocsit bocsátanak piacra. Ebben azonban már szerepet játszik a hidrogén üzemanyagcellás technológia is.

A GM emellett bemutatta azt az összkerékkormányzású, hidrogénüzemű haszonjármű-koncepciót, amelyet két villanymotor hajt meg. A Surus (Silent Utility Rover Universal Superstructure, azaz univerzális csendes haszonjármű platform) szállítójárműként, mentőautóként vagy bármely egyéb haszonjármű feladatkörben használható lesz, károsanyag-kibocsátás nélkül.