Bradford 300 ezres brit város Manchester és Leeds között, gótikus városházával, bőséges csapadékkal és egykor hatalmas szövőiparral. Itt működik a Kahn Design, a brit autóipar oszlopos tagjának, a garázsában nem egy, hanem két Bugatti Veyront őrző (illetve dehogy őrzi, hajtja őket rendesen) tuning-guru Afzal Kahn tartozék- és kiegészítő-fejlesztő vállalkozása.

Jellemzően Land Roverek és Jeep Wranglerek kerülnek náluk terítékre, de most valami ínyencfalat akadt: egy Bentley Bentayga. Nem tudjuk, ügyfél megrendelésére készült-e a munka, vagy saját szájuk íze szerint alakították át, mindenesetre nehéz elmenni mellette szó nélkül.

A selyemfényű gránitszürke Bentayga látványos első kötényt, masszív hátsó szárnyat, új hűtőrácsot és ablakkeretet kapott, mindezt szénszálas kompozit anyagból. Átépítették a lökhárítókat és a küszöböket, és a kipufogóvégeket is lecserélték.

Az optikai tuningot saját tervezésű, 23 colos felnik zárják. Majd elfelejtettük: a hasmagasság szabályozható – bízunk benne, hogy a képeken látható állás már a legalsó.

Az utastérhez is komplett átalakító-készletet kínál Kahn úr, jellegzetes, steppelt ülései mindenütt jól mutatnak, még ebben az ultradrága környezetben is. A bőr színét gyakorlatilag tetszés szerint határozhatja meg a vevő.

A csomag nem olcsó; az autó árának durván egynegyedét, valamivel kevesebb mint 35 ezer fontot, azaz 12 millió forintot kérnek el érte  – igaz, ebben már a szerelés is benne van.