Menő formát kapott a Lada terepjárója. A Chevynek eladott Niva név miatt már csak Lada 4×4-nek hívott modell Bronto változata vagány kiegészítőkkel gazdagodott.

Már az nagyot dob a kiállásán, hogy a sötét színű könnyűfém felnikre igazi terepgumik kerültek. A szélesebb kerekek miatt pedig jöttek a sárvédő-szélesítések. Ezekhez remekül passzolnak az új küszöbtoldatok és az egyedi műanyag lökhárítók (korábban alumínium elemek voltak). Elöl ködlámpákat, hátul prizmákat szereltek az ütközőkbe.

Bár az új elemek fényezetlenek, így is nagyon jól állnak a kocsinak. Apropó fényezés: további újdonság, hogy megváltoztatták a 4×4-nél alkalmazott fényezési technikát, az új festést pedig a korábbinál sokkal ellenállóbb, ami nem mellékes egy terepjáró esetében.

Motorja az ismert 1,7 literes 8 szelepes benzines. A 83 lóerős teljesítményt ötfokozatú manuális váltón, illetve felezőn, difizáron át jut a kerekekhez. A modell egyébként elektromos mozgatású ablakokat és visszapillantó tükröket, valamint légkondicionálót is kap. Felszerelhető a terepezést segítő csörlővel és alsó védőlemezekkel is.

Az autó hazai forgalmazásáról nincs információnk, a modell oroszországi ára 2,92 millió forintnak megfelelő rubel. Mivel azonban a 4×4 modellt forgalmazzák Magyarországon is, nem lehetetlen, hogy megjelenjen ez a változat is. Persze a Oroszország és az EU közötti vám miatt érezhetően drágább lenne nálunk.