Augusztus 16-án a tulajdonosnak egy boltból kifelé jövet először az tűnt fel, hogy ég autójának lámpája, nemsokára az önindító köszörülését is meghallotta, pedig a zsebében volt a slusszkulcs.

Félmeztelenül, rövidnadrágban és papucsban menekült a megzavavart tolvaj, a rendőrök egyszerre értek a leállósávban álló autójába épp beszállni akaró férfihez. A négyszeres túlerővel szemben nem tanúsított ellenállást, megbilincselték, és előállították a rendőrkapitányságra.

A sóskúti K. István (29) ködösítéssel próbálkozott, hazugságaival azonban kizárólag magát sikerült összezavarnia. Budaörsi megjelenése céljáról többféleképpen nyilatkozott. Az első verzió szerint feleségénél volt, a második történetben belementek hátulról az autójába, és alkatrészt vásárolni állt meg, de hivatkozott haladását akadályozó motorikus problémára is.

Félmeztelen autótolvajt fogtak Budaörsön 1

A zsaruk ellenőrizték a meséket, de egyiket sem találták hitelesnek. Megvizsgálták a férfi által elvinni szándékozott autót is, amiben az eltulajdonítás során kétszeres kár keletkezett; annak egyik ablakát bezúzta, gyújtáskapcsolóját pedig összetörte, amikor a vezetékek összekötésével próbálta elindítani. K. Istvánt őrizetbe vették, ellene lopás vétsége kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, szabadlábon védekezik.