A közelmúltban arról számoltunk be, hogy a Lexus egy felelős vezetője személy szerint örülne, ha shooting brake verzióval gyarapíthatná szedánjaik (pontosítunk: nem-szabadidőjárműveik) kínálatát, most pedig a vállalat ausztráliai lerakatának igazgatója nyilatkozott vágyairól.

Szerinte az LS új felfogás szerint megrajzolt, kissé kupésított tetővonala ragályos lesz, és megfertőzi a következő GS-szériát – ami Peter McGregor szerint egyáltalán nem fog eltűnni a süllyesztőben. Az óvatos cégvezető hozzátette, hogy nem mondhat konkrétumokat, és mindez csupán a magánvéleménye, de ha ő döntene, így döntene.

Kupélimuzinokkal erősítene a Lexus? 1

Lehet, hogy meg kellene néznie Esa Mustonen terveit: a finn grafikus-tanonc szabadidejében autókat rajzol – hol átalakít, hol a semmiből álmodik nagyot –, és legutóbb elkészítette a Lexus LC ötajtósított kivitelét (nyitóképünk). Ezt egyébként már 3 éve is megrajzolta (fent), de azóta sokat finomodott a terv.

Ez pont a másik irányból közelíti meg a kérdést, nem szedánból csinálna kupét, hanem fordítva, de a lényeg ugyanaz: az unalmas limuzin-formátum már senkit nem hoz lázba.