Jó ideje szó van arról, hogy a Lexus megnyújtja legnagyobb önhordó karosszériás globális crossoverét, az RX-et, a kérdést gyakorlatilag tényként lehetett kezelni, ám eddig nem volt kézzel fogható bizonyíték a projekt létezésére.

Most van.

Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus! 1
Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus! 2

Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus!

Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus!

Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus! 7
Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus! 8
Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus! 9
Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus! 10
Fotó megosztása:

A kémfotókat az Automotive News közölte le, a fényképész az utastérbe is beleselkedett, így többé nincs helye a kételkedésnek – ami persze eddig is értelmetlen volt, hiszen az azonos műszaki alapokra épülő Toyota Highlander eddig is kapható volt három üléssorral, így különösebb fejlesztést sem igényelt az RX XL, legfeljebb finomítást.

A képeken az is látszik, hogy a plusz férőhelyet a hátsó túlnyúlás megnövelésével, a tető lefutásának módosításával biztosították; a tengelytáv változatlan maradt. Elképzelhető, hogy ezen túlmenően felvarrják az alapmodell ráncait, de ez nem látszik a kémfotókon. Az viszont igen, hogy nem lesz valami sok hely hátul…

Világújdonság: jön a kényelmetlen Lexus! 11

Nem hét, inkább 5+2 üléses lesz a Lexus RX extra változata

A hajtásláncok vélhetően nem változnak: marad a 3,5 literes V6-os, magában (295 LE) és villanymotorral (313 LE) támogatva, valamint a 2,0 literes turbómotor 238 lóerővel.

A világpremier idén, a piaci bevezetés jövőre várható.