A világos autóbelső nagy találmány: egyrészt elegáns, másrészt tágasabbnak érződik tőle a beltér. Vigyázni kell persze a választott árnyalattal, meg főleg a felület kidolgozásával: a Porsche 2007 és 2016 között gyártott, konyakbarna, Luxor-bézs, natúr barna, platinaszürke vagy homokszín belső kivitelű, Észak-Amerikában forgalomba helyezett példányainak tulajdonosai csoportos keresetet adtak be az autógyártó ellen, mert a műszerfalról visszaverődő napfény csúnyán elvakítja őket.

Napszemüvegre perelik a Porschét 1
Napszemüvegre perelik a Porschét 2

Napszemüvegre perelik a Porschét

Napszemüvegre perelik a Porschét

Napszemüvegre perelik a Porschét 6
Napszemüvegre perelik a Porschét 7
Napszemüvegre perelik a Porschét 8
Fotó megosztása:

Az érintettek szerint a jelenség veszélyezteti a vezetés biztonságát, ezért a Porsche úgy döntött, nem várja meg, hogy bíróság elé kerüljön az ügy, és fejenként 175 dollár kártérítést fizet minden károsultnak – úgy ítélték meg, hogy ennyiből pont kijön egy Porschéhoz méltó minőségű napszemüveg.

Olcsón megúszták? Egyáltalán nem: a csoportos keresetet intéző ügyvédi iroda 790 ezer dollár (204 millió Ft) díjazásra és további 50 ezer dolláros (13 millió Ft) költségtérítésre tart igényt. Ezek után csodálkozunk még, hogy ilyen drágák az autók?