„Jó eséllyel lesz, de a Ferrari egyéni stílusában” – így mentette a menthetőt Sergio Marchionne elnök-vezérigazgató, amikor újságíróknak egy konferencia-beszélgetés során a márka tervezett (vagy nem tervezett) szabadidőjárművére kérdeztek rá. „Túlságosan nagy a piac, hívogat bennünket, és rengeteg ügyfelünk van, aki bármit megadna azért, hogy Ferrari márkájú, de crossover hangulatú gépkocsija lehessen.”

Ma már persze nem lepődik meg az ember azon, hogy a szabadidőjármű-tagadó liga utolsó bástyája is elesni készül;  hiszen az Aston Martintól a Lamborghinin keresztül a Rolls-Royce-ig mindenki feladta elveit a zsíros nyereség reményében.

A projektet állítólag valamikor 2018 elején fogja hivatalosan bejelenteni a Ferrari a következő ötéves tervének bemutatása kapcsán. Ahogy a Lamborghini, a Ferrari is legalább a forgalma megkétszereződésével számolhat, ha megépíti szabadidőjárművét.

Vége a világnak: jön a Ferrari SUV 1

„Akármi lesz is, ugyanazok az értékek jellemzik majd, mint összes eddigi autónkat.” – mondta Marchionne, szóval a hegymászásról elfeledkezhetünk, sokkal inkább a GTC4 Lusso emelt hasú, négyajtós variánsában gondolkodhatunk.

Nem olyan lesz tehát, mint a cikkünk illusztrálására használt offroad szupersportkocsik, amiket az észt Rain Prisk álmodott meg…