A Váci út és a Róbert Károly körút csomópontjában szerdától a várhatóan október 31-ig tartó út- és forgalomtechnikai munkák részeként további forgalomkorlátozások lépnek életbe a felszíni metrópótló hálózat kiépítése miatt.

Szerdától augusztus 16-ig az Árpád híd felől a Váci útra – a városból kifelé vezető irányba – balra kanyarodó két forgalmi sávból csak a külső sáv lesz járható. Ugyancsak szerdától augusztus 23-ig a Váci útról a belváros felé vezető oldalon, a Róbert Károly körútra balra kanyarodó mindkét forgalmi sávot lezárják. A Róbert Károly körúton az Árpád híd felé a Váci úti kereszteződésnél egy szakaszon megszűnik a szélső egyenesen haladó sáv forgalma.

A 3-as metróvonal felújítása alatt pótlóbuszok viszik majd az utasokat, a korlátozások várhatóan október végéig maradnak érvényben és szakaszosak lesznek. Szerdától és augusztus 9-ig a Róbert Károly körúton, a városból kifelé vezető oldalon, a Váci úti csomópont előtt a három forgalmi sáv közül a két szélső sávot lezárják.

A Váci úton a belváros felé vezető oldalon, a Róbert Károly körúti csomópont előtt a szélső forgalmi sáv két rövid szakaszon nem lesz járható. A Váci útról jobbra az Árpád híd irányába kanyarodó forgalmi sávot pedig éjszakánként zárják le.