Az év első hét hónapjában 18,7 százalékos volt a növekedés 2016 azonos időszakához képest – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

Az MGE szerint az adatok azt mutatják, hogy idén folytatódik az újautó-eladások növekedése, 2017-ben várhatóan több mint százezer új személygépkocsit helyeznek majd forgalomba. Emellett folytatódik a magánvásárlók visszatérése a piacra, arányuk már meghaladja a 30 százalékot.

A kishaszonjármű-piacon az első félévi 12,0 százalékos visszaesés a tavalyi magas bázissal magyarázható, amelyben a közben beszüntetett növekedési hitelprogram (nhp) hatása jelentős volt. A nagyhaszonjárműveknél a visszaesés megfordult, 8,5 százalékos növekedést mutatnak az első héthavi adatok.

A Carinfo.hu tájékoztatása szerint Suzukiból adták el a legtöbbet az első hét hónapban, összesen 8163-at, Fordból 6386, Opelből 5673, Skodából 5564, Toyotából 4561 kelt el. Az előző év azonos időszakában is a Suzuki állt az élen, a második helyen azonban az Opel volt, míg a harmadik, illetve a negyedik helyet a Skoda, illetve a Ford szerezte meg.