Többen talán már az idejét sem tudják, hogy mikor fizettek be a hozzájuk legközelebb eső Tesla szalonban a márka legújabb termékére, a Model 3-asra, de most végre célegyenesbe ért az autó. Péntek este már át is vehette az első 30 tulajdonos a friss Tesláját a San Francisco közelében található Fremont üzemben.

Elon Musk szerint ez a modell jelenti majd az igazi áttörést, hiszen a 10 millió forint körüli árával igazán versenyképes szereplő a villanyautók piacán. Ennek megfelelően reményei szerint a termelés ezért évi félmilliósra ugrik a tavalyi 84 ezerről. Merész növekedés, de nem lehetetlen, ha a Model 3-asból valóban havi 20 ezer darab hagyja majd el a gyártószalagot.

Átadták az első csapat megfizethető Teslát 1
Átadták az első csapat megfizethető Teslát 2

Átadták az első csapat megfizethető Teslát

Átadták az első csapat megfizethető Teslát

Átadták az első csapat megfizethető Teslát 6
Átadták az első csapat megfizethető Teslát 7
Átadták az első csapat megfizethető Teslát 8
Fotó megosztása:

A péntek esti átadó ceremónián az is kiderült, hogy a különböző változatok hatótávja a gyár szerint 350 és 500 kilométer közötti skálán mozog majd, a leggyorsabb változat pedig kicsivel több mint 5 másodperc alatt éri majd el a 100 km/órás sebességet.

A Tesla Model 3-ast tavaly mutatták be és egy hónap alatt 373 ezer előrendelés – és az ehhez szükséges ezer dolláros belépő – érkezett az autóra, arról viszont nem közölt adatokat a gyártó, hogy utána hányan tettek le előleget az új típusra. Annyi azonban már tudható, hogy amennyiben ma rendel valaki Model 3-ast, annak teljesítése 2018 közepére várható, tehát körülbelül egy évet kell várnia mire beülhet az új villanyautójába.

Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlott a megrendelés egyszerű folyamata Bésben, akkor kattints ide!