Utólagos frissítési programot kínál az Audi 850 ezer Euro 5, illetve Euro 6 minősítésű V6-os és V8-as TDI motorral felszerelt autó számára. Jelenleg ez a beavatkozás nem kötelező, de német pletykák szerint ott bevonhatják a forgalmi engedélyét azoknak az autóknak, amelyeken a tulajdonos nem végezteti el az átalakítást.

Az ügyfelek számára természetesen ingyenes kampányban új szoftvert telepítenek az autókba, amelyektől a járművek károsanyag-kibocsátása kedvezőbb lesz. A szolgáltatás a Porsche és a Volkswagen márkák azon típusaira is érvényes, amelyeket ugyanezekkel a motortípusokkal szereltek.

A visszahívás annak a botránynak a folyománya, amelyben kiderült, hogy a Volkswagen-konszern több millió járműbe szerelt olyan motort, amely a mérőpadon speciális szoftverének köszönhetően teljesítette a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó normákat, a közúti közlekedés során azonban nem.

A Volkswagen-konszernnek is érdeke, hogy megoldja a problémát, mert így talán elkerülheti a dízelmotoros járművekre vonatkozóan kilátásba helyezett korlátozásokat. Az alacsony üzemanyag-fogyasztású dízelmotorok segítik a flottafogyasztásra vonatkozó európai szén-dioxid-kibocsátási célok elérését.