Július 27-én, Londonban mutatják be az új, sorban a nyolcadik Rolls-Royce Phantom-ot. A luxusmárka hivatalos kedvcsinálóján alig valami látszik a legújabb generációs Phantomból, csupán egy szűkre vágott, sejtelmessé photoshoppolt profilkép, amin a jellegzetes embléma és a lámpatest a legfeltűnőbb elem.

Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 1

Szerencsére vannak más, ha nem is igazi, de mindenesetre informatívabb fényképek is az új modellről, amiket a carbuzz.com kaparintott meg. A katalógusból elég bénán kifotózott képeken kívül álcázott kémfotó is van már a VIII. Phantomról. Óriási változást valószínűleg senki nem várt az autótól, az alap hangulat megmaradt, ugyanúgy, mint a szekrényszerűen egymással szembe nyíló ajtók.

Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 2
Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 3

Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom

Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom

Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 10
Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 11
Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 12
Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 13
Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 14
Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 15
Fotó megosztása:

A lökhárítót újrarajzolták, lekrómozták a hűtőrácsot és vékonyabbak lettek a fényszórók. Belül a teljes egészében digitális műszerfal új. A műszakilag az 7-es BMW-vel rokon Rolls-Royce takarékosabb és a kanyarokban is jobban viselkedik, mint elődje. Motorterében vagy a kifutó Phantom 6,75 literes, vagy a jelenlegi Dawn 6,6 literes V12-es motorja lehet. A jelenlegi Rolls-Royce Phantomot 2003-ban mutatták be és a sima négyajtós változaton kívül kupé és kabrió is készült belőle, amikből még tesztautót is kaptunk anno.

Ilyen lesz az új Rolls-Royce Phantom 16

Teljesen digitális, TFT monitor a műszerfal