Ha úgy érzed, bárki, aki lassabban hajt mint te, az idióta, és aki gyorsabban megy mint te, az pszichopata, akkor számodra az autózás igen nyomasztó időtöltés. Elképzelhető, hogy megvan a megoldás, a Toyota szerint hibridek csökkentik a stresszt.

Kisléttel is igazolták állításaikat: Európa egyik legforgalmasabb városában, Rómában és Brüsszelben pszichológusok és mindennapi autósok segítségével végrehajtott próbák során azt vizsgálták, mennyire képes a csúcsforgalom okozta stressz oldására egy hibrid autó. Videóra vették a sofőrök reakcióit:

Ezek alapján azt állapították meg, a hibrid autók vezetési élménye megnyugtatóan hat az emberre. Úgy vélik, a hibrid hajtás észrevétlenül arra ösztönzi a sofőrt, hogy nyugodtabban közlekedjen, hiszen ha a sofőr környezetkímélőbben közlekedik az autók „jutalmazzák’ a sofőrt. A környezetkímélő autózásba viszont nem fér bele az agresszív gyorsítás, nagy fékezés sűrű ismétlése.

Ha pedig valaki hibridet hajt, nemcsak a benzinkúton válthatja majd ezt pénzre, de közleményük szerint világszerte számos biztosító társaság akár 10%-os kedvezményt kínál a kötelező illetve CASCO biztosítás díjából, ha az ember ilyen utót vásárol. A hibrid autót vezetők ugyanis nyugodtabban közlekednek, mint a hagyományos hajtású autók tulajdonosai.