Megújultak a hazánkban használatos diplomatarendszámok: eltűntek a kék DT-s rendszámok, és a diplomáciai járművek egységesen CD-s rendszámot kaptak.

A kétszer hármas számcsoport első része jelöli immár az országokat. A 001-et Vatikán kapta meg, az Egyesült Államok hátrébb került, a 020-ast kapták. A kiosztás a diplomáciai kapcsolatfelvétel időpontja alapján készült. A második számcsoport azt jelenti, hogy a diplomaták, családtagjaik, a külképviseletek technikai személyzete vagy diplomáciai mentességet nem élvező külföldiek használatában van-e az autó.

A 24.hu információi szerint hivatalos értesítés sajnos nem érkezett a rendszámok kiadása előtt az autópálya-kezelőhöz, ezért ott a diplomáciai testületek jelezéseiből tudták meg, hogy új típusú rendszámaik miatt fel kell készíteni a leolvasórendszert a nyolc karakterre.

Várható, hogy a parkolókban és más leolvasórendszerek esetében is lesz még némi fennakadás, és a rendőröket is elfelejtették tájékoztatni, így több esetben meglehetősen tanácstalanul szembesültek élesben az új rendszámokkal.