A hétvégén zajló Goodwood Sebességfesztiválon menet közben is láthatta, az először tavasszal a Genfi Autószalonon leleplezett McLaren 720S modellt a nagyközönség. A 720 lóerős sportkocsi egy különleges változatát is kiállították a rendezvényen, mégpedig egy Legóból épített modellt.

Nem egy apróságról van itt szó, hanem egy életnagyságú modellről, amelynek elkészítéséhez 267 300 legokockát használtak fel. A kocsi megépítése hat embernek 2000 órába telt. Nem készült el teljesen az autó, ugyanis egyes részeket befejezetlenül hagytak, hogy a fesztivál látogatói is elhelyezhetnek egy-egy kockát.

Ez a Lego, nem gyerekjáték 1
Ez a Lego, nem gyerekjáték 2

Ez a Lego, nem gyerekjáték

Ez a Lego, nem gyerekjáték 8
Ez a Lego, nem gyerekjáték 9
Ez a Lego, nem gyerekjáték 10
Ez a Lego, nem gyerekjáték 11
Ez a Lego, nem gyerekjáték 12
Fotó megosztása:

Bár a Lego-változat tökéletesen követi az eredeti formáját, megjelenését egy valamiben eltérnek, ez pedig a súlyok, a kockából épült variáns tíz százalékkal nehezebb, mint az 1,3 tonnás eredeti. Ezt a Lego modellt nem lehet megvenni, de létezik egy apróbb változat, amelyet a Lego Speed Champions sorozatban kínálnak néhány ezer forintért.

Egy eredeti McLaren 720 S nagyjából 80 millió forintba kerül. Motorja 4,0 literes turbó, amelynek 770 Nm nyomatéka is segít, hogy a középmotoros szuperautó 2,9 másodperc alatt elérhesse a 100 km/órát. A hétfokozatú váltóval szerelt brit fenevad végsebessége 341 km/óra.